In 6 stappen naar je droomhuis

Bereid je goed voor en vind de beste deal! 

Een droomhuis koop je niet zomaar!

Als je een huis gaat kopen, dan komt er veel op je af. Wat moet je allemaal doen, waar moet je op letten? Als je onderstaande stappen volgt, ben je in elk geval al goed op weg!

De 6 stappen

Stap 1: Ga goed voorbereid op huizenjacht

Je wilt natuurlijk weten hoeveel je kunt lenen en wat je maandlasten gaan worden. Met onze rekentool heb je in een paar minuten een eerste inschatting gemaakt.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. In het eerste gesprek zullen we je meenemen in het hele proces van een huis kopen. We zullen onder andere de volgende onderwerpen bespreken:

  • Wie ben je en wat zijn je wensen?
  • Je financiële situatie, wat je maximaal mag lenen en wat je maximaal aan maandlasten wilt uitgeven
  • Wie wij zijn en hoe wij werken
  • Informatie over hypotheken en het aanvraagproces
  • Praktische tips voor de zoektocht naar en het bieden op een woning
 
Stap 2: Verdiep je op de huizenmarkt

Via de bekende websites zoals Funda, Jaap.nl en Jumba.nl vind je het actuele huizenaanbod en informatie over de buurt waarin je aan het zoeken bent. Wil je snel een huis kopen en de zekerheid dat je niet te veel biedt? Neem dan een aankoopkoopmakelaar in de arm die de lokale huizenmarkt goed kent. Als je liever zelf op zoek gaat, dan kun je een abonnement op Walter nemen. Via Walter krijg je actuele prijs- en biedingsinformatie en weet je hoeveel je moet onder- of overbieden op een huis. Walter geeft advies gebaseerd op innovatieve datamodellenberekeningen, zodat jij weet hoeveel kans je maakt met je bod.

Stap 3: Bieden

Heb je een woning gevonden, dan moet je een bod uitbrengen. Soms bied je met wel 30 mensen tegelijk op dezelfde woning. Hoe maak jij het winnende bod? Je kunt je bod aantrekkelijk maken door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit is niet zonder risico! B-Wyze kan je een financiële check aanbieden, dit is een brief waarin staat dat wij je inkomen en financiële situatie geïnventariseerd hebben en dat je bod met voorbehoud van financiering haalbaar is. Hiermee laat zien dat je serieus bent.

Stap 4: Je hypotheek

Hoera, je hebt het winnende bod! En nu? We gaan meteen voor je aan de slag. Je krijgt van ons een online kluis waarin je de lijst van documenten vindt die nodig zijn voor het maken van het advies en de hypotheekaanvraag. Zodra je alle documenten hebt geüpload, gaan we aan de slag en binnen een paar dagen volgt een adviesgesprek. We bespreken dan onder andere:

  • Je financiële situatie nu en in de toekomst
  • Het budget: de kosten voor de aankoop van je woning, de waarde van de nieuwe woning, je maximale of gewenste hypotheek en de benodigde eigen middelen
  • Alternatieve opzetten worden besproken en berekend zoals de rentevaste periode, hypotheekvormen en meer of minder eigen middelen
  • De rente en voorwaarde van geldverstrekkers worden vergeleken
  • De exacte bruto en netto maandlasten
  • De financiële risico’s van overlijden, werkeloosheid en arbeidsongeschiktheid worden inzichtelijk gemaakt en mogelijke verzekeringen worden besproken en aangevraagd

B-Wyze adviseert wat mogelijk is en wat verstandig is, maar het blijft jouw hypotheek: de keuze mag je zelf maken.

Op onze woondienstenpagina vind je praktische links naar diensten die je nodig hebt als je een huis koopt, zoals het vinden van een notaris, je woning laten taxeren en het verduurzamen van je huis.

Stap 5: Naar de notaris

Gefeliciteerd! Je hypotheek is definitief akkoord bevonden, je moet alleen nog naar de notaris om het contract te tekenen en de sleutel van je nieuwe huis in ontvangst te nemen.

Stap 6: Verzekeringen regelen

Je wilt je nieuwe huis goed verzekeren, voor het geval er iets mee gebeurt. Sommige verzekeringen worden zelfs verplicht vanuit de hypotheekverstrekker. B-Wyze kan vrijblijvend een offerte maken voor alle verzekeringen die je nodig hebt.

Neem gerust contact met ons op

We denken graag met je mee. Heb je nog meer vragen neem dan gerust contact op voor een gratis oriëntatiegesprek of kijk bij de veelgestelde vragen.